”Nu ska jag sova lite”

Brommabon Isa Tengblad gick vidare till andra chansen i helgens deltävling i Melodifestivalen. Nu är hon tillbaka hemma i Bromma och ska ta det lugnt.

Lokaltidningens Mitt i:s reporter fick tag på Isa Tengblad på telefon på måndagsmorgonen.

Hur känns det?

– Det känns bra. Nu kan man äntligen andas ut lite. Framför allt är jag väldigt trött, vilket är väl tillåtet? Man är så himla på – det är sällan man tänker så mycket som under de dagarna!

Är du besviken över att bara gå till andra chansen?

– Jag är inte besviken på resultatet men jag siktar alltid högst. Alla som står där vill gå vidare till final! Jag såg kanske inte lika glad ut i rutan som Molly gjorde men jag är supernöjd över det här. Nu ska vi finslipa på numret och jag hoppas att jag tar mig vidare.

Hur stor tror du chansen är att du går vidare till final?

– Det beror på vem jag möter, det är lite femti-femti. Jag hoppas att låten är tillräckligt slagkraftig. Jag tror att det finns många fördelar med att gå till andra chansen, nu är låten ute och får spelas. Min låt är inte är lika direkt, som David Lindgrens som sätter sig direkt första gången. Jag hoppas att min låt växer nu hos folk.

Hur tänkte du när du stod på scenen?

För mig kändes det som jag började om lite från noll, att jag gör en helt ny grej. Det var en chansning men jag skulle tycka att det var jättetråkigt att göra en kopia från förra året eftersom jag kan mer och är bredare än så. Det är väldigt kul att jag har fått en helt annan uppmärksamhet i press nu. De ser min talang mer, inte bara en ung tjej som gör popmusik. Det är kul att jag ses som en vuxen artist nu.

Du var ju en kritikerfavorit, vad tyckte du om det?

– Det är alltid någon som skräller – men man kan aldrig veta vem innan! Jag tyckte att det var skönt att bli lyft innan showen eftersom jag är väldigt hård mot mig själv. Det lugnade mig att folk tyckte att det var bra. Det var jobbigare förra året då jag fick hårdare kritik. Då skippade jag att läsa vad som skrevs. Man är inte så stabil under de där dagarna ändå!

Hur laddar du upp inför andra chansen?

– Nu ska jag sova lite och ta det lugnt de första dagarna. Sen ska jag börja ladda upp och repa en massa. Jag ska sätta mig med låtskrivargänget och vi ska ändra lite i showen. Jag kommer att ha samma kläder och vi ska ha duken, men vi ska försöka få det bättre och toppa oss.

Du var lite orolig över din show att du inte skulle sätta delen där du sträcker ut din hand mot en skugga, hur tyckte du det gick?

– Det satt perfekt, det var så skönt. Det var första gången och det blev helt perfekt. Vi hade så pass många rep. Det var tyget som skulle ligga på rätt plats och så skulle jag stå på rätt plats. Det satt och då kunde jag andas ut!