ANNONS

Nu ska skadorna efter branden fastställas

En enhet arbetar nu med att inventera skadorna efter den omfattande branden på Bondegatan/Duvnäsgatan på Södermalm i går.

Branden beskrivs som mycket svår och sex olika brandförsvar, bland annat från Enköping, deltog i släckningsarbetet.
ANNONS

Strax efter 16.00 på lördagseftermiddagen gjordes bedömningen att vindsbranden på Bondegatan/Duvnäsgatan hade en ”bättre prognos”.

– Då hade vi kontroll på branden och kunde trappa ner bemanningen, utvecklar Emil Skoglund, ledningsoperatör på Storstockholms räddningsförsvar.

Under de drygt sex timmar som branden härjade bekämpades den av 41 enheter från sex olika brandförsvar. En viktig insats bland flera gjorde en specialiserad ”takgrupp” från Vällingby som såg till att begränsningslinjen höll. Det förelåg hela tiden risk för att branden skulle nå angränsande hus, men det kunde förhindras.

– Sex olika brandförsvar är väldigt mycket, säger Emil Skoglund, men det var som sagt en omfattande vindsbrand som kunde blivit än mer omfattande.

Nu på söndagsförmiddagen arbetar en enhet med så kallad restvärdeskontroll, vilket bland annat innebär att skador inventeras.

– Jag kan inte säga så mycket om skadorna och exakt vad som brunnit. Det blir självfallet vattenskador efter en brand som den här, men omfattningen är det för tidigt att säga något om. En komplikation under släckningsarbeter var att en vattenledning i huset gick sönder på grund av värmen, men den kunde ganska snabbt stängas av, säger Emil Skoglund.

Fyra personer behövde vård för rökskador i samband med branden.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.