ANNONS

Nu ska slitna parker rustas upp

Ester Hedman, 7 år, skulle gärna vilja ha både klätterställning och lekhus i den slitna parken i korsningen Ålstensgatan-Alviksvägen. I dag finns sandlåda, gungor och en gungbräda.
Ester Hedman, 7 år, skulle gärna vilja ha både klätterställning och lekhus i den slitna parken i korsningen Ålstensgatan-Alviksvägen. I dag finns sandlåda, gungor och en gungbräda.
Lekplatser, gångstråk och planteringar i Bromma ska rustas för 8,8 miljoner kronor och mottagandet av ensamkommande flyktingbarn får mer resurser.

Det är några av satsningarna i Brommas stadsdelsbudget för 2016.
ANNONS

Budgeten för Bromma stadsdel antogs av stadsdelsnämnden strax innan jul. Nu kan Brommaborna se fram emot ett extra lyft i den yttre miljön under 2016.

Bland annat ska promenadstråket längs Mälaren från Alvik till Smedslätten fräschas upp och tillgänglighetsanpassas. Det handlar om nya parkbänkar, justeringar av höjdskillnader och nya räcken att hålla sig i.

– Vi ska göra det väldigt varsamt med tanke på läget så att det inte inkräktar på de natur- och rekreationsvärden som finns i den här strandpromenaden. Vi kan inte sätta igång och asfaltera. Vi tillgängliggör vissa sträckor men vi kan inte anpassa hela sträckan, det krockar för mycket, säger Åsa Otteklint, parkingenjör i Bromma.

Även parkstråket i Alviks strand ska rustas upp och få nya parkbänkar, planteringar och ny markbeläggning.

Upprustning av ett antal lekparker ingår också i stadsdelsbudgeten. Allra högst prioritet, efter förvaltningens kartläggning, har den lilla lekplatsen i korsningen Ålstensgatan-Alviksvägen.

– Det är kul att de rustar upp, säger Magnus Hedberg som passerar parken tillsammans med dottern Ester, 7 år, och sonen Elis, 4 år.

Stadsdelsförvaltningens plan är även att parkerna på Ryggåsgatan i Alvik och Anundsvägen i Norra Ängby ska byggas om under 2016.

– Vi hoppas att kunna genomföra allihop en det är inte säkert att pengarna räcker till alla tre, säger Åsa Otteklint.

Även upprustning av en lekpark i Nockebyhov finns i tankarna och i Beckomberga byggs dessutom en helt ny lekpark i samarbete med trafikkontoret.

ANNONS

– Det finns behov i hela stadsdelen, säger Åsa Otteklint.

Utöver satsningarna på miljön kommer stadsdelen även att förstärka inom arbetsmarknad och individ- och familjeomsorg för att klara av tillströmningen av ensamkommande flyktingbarn och ungdomar.

Inom stadsdelsförvaltningens övriga ansvarområden, så som barnomsorg, äldreomsorg och ekonomiskt bistånd, satsas inte något extra i år.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.