Nu ska Tony få alla att dansa

Tony Irving i nya lokalerna.foto: Jana Christina Eriksson
Tony Irving i nya lokalerna.foto: Jana Christina Eriksson
Dansvirtuosen och tv-profilen Tony Irving slår upp portarna i Västerhaninge.

Han satsar här på en dansskola för alla åldrar i samarbete med ett gym.

Närmare två miljoner tittare såg tv-programmet varje fredagkväll i fjol och sedan starten 2006 har det konstant tillhört de mest populära underhållningsprogrammen.

Långköraren ”Let’s Dance” i TV4 rullar snart in på sin åttonde säsong och lagom till det börjar domarprofilen Tony Irving se slutet på sin medverkan.

I stället lägger han allt mer krut på sitt koncept med dansskolor på gym. Den 28 januari öppnar han sin Tony Irving dance academy på I form (gamla Fokus) i centrala Västerhaninge.

Han är övertygad om att trenden kommer att bestå.

– Att dansskolor flyttar in i gymmen ser vi över hela världen. Jag minns 1993 när alla dansade bugg, foxtrot, pardans och balett. Sedan hamnade dansen i en rejäl kris i början av 2000-talet, men sedan ökade intresset igen och sedan kom ”Let’s Dance” och vi fick ett rejält uppsving.

– Men väldigt många dansskolor har gått i konkurs på grund av ekonomin, folk har inte haft råd med lyxfritid. Men gymmen står stadigt och lokalerna är perfekta för dans. Vi är glada att vi tillhör de största som jobbar med konceptet.

Gymmet i Västerhaninge blir det åttonde i landet som 47-åringen startar samarbete med. Sex lärare ska hålla i klasserna och Tony ska besöka gymmet en gång i månaden.

– Vi vänder oss till allt från 3-åringar till seniorer och riktar in oss på de som vill lära sig dansa, inte de som vill bli elitdansare. Konceptet är ”inga speglar”. Folk vill inte se hur de ser ut i spegeln, de vill lära sig.

Fakta

foto: Jana Christina Eriksson