ANNONS

Nu ska Vallentunaborna få tycka till

Nu ska det bli slut på klotter och trasiga gatlyktor i kommunen.

Med hjälp av en app ska kommuninvånarna själva kunna felanmäla till kommunen, något som kommunen hoppas ska bidra till att få resurser snabbare på plats.
ANNONS

Mitt i har tidigare berättat att det varit problem med trasiga gatlyktor och klotter i kommunen. Men nu snart kan det bli slut på det, eller åtminstone ska det blir lättare för kommunen att åtgärda problemen med hjälp av en ny app.

Appen, som kommer att kallas ”Tryggt och snyggt” ska göra det enklare för Vallentunaborna att själva felanmäla till kommunen när de ser något som behöver åtgärdas. På så sätt ska medborgarna känna sig mer delaktiga i kommunens arbete, hoppas Anna von Axelsson, chef på stadsbyggnadskontoret.

Hon tror även att appen kommer att innebära en effektivisering i arbetet med den här typen av frågor då kommunen ska anställa en person som ska vara administratör för appen.

– Tidigare har alla felanmälningar gått direkt till vår entreprenör eller hamnat hos en enskild handläggare, nu kan vi få en översikt av den här typen av problem i kommunen och snabbare få ut resurser till platsen för att kunna åtgärda problemet.

Upphandlingen med företaget som ska utveckla appen skrevs under i förra veckan. Arbetet med appen kommer att dra igång inom kort. Anna von Axelsson hoppas att appen kommer att tas i bruk under hösten.

– Förhoppningen är att de som vistas i Vallentuna ska känna att det är enkelt att kunna bidra till en bättre och tryggare miljö i kommunen. Jag hoppas att det verkligen kommer att uppskattas.

Fakta

Det här är Tryggt och snyggt-appen

Med hjälp av appen ska det på ett enkelt sätt gå att peka ut en specifik plats med en inkommen synpunkt eller felanmälan.

En person ska anställas av kommunen för att administrera alla anmälningar som kommer in.

Efter mottagen anmälan skickas en arbetsorder till berörd entreprenör.

Appen kommer att vara tillgänglig för de vanligaste smarttelefonerna.

Appen tas fram av företaget Infracontrol.

Totalt betalar kommunen 258 700 kronor för att ta fram appen.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.