ANNONS

Nu sker lövinsamling – senare än vanligt

Mitt i har rett ut vad som händer med höstlöven som tas upp i parker och på gator.
Mitt i har rett ut vad som händer med höstlöven som tas upp i parker och på gator.
Lövupptagningen pågår för fullt just nu på Södermalm, senare än tidigare år.

Men vad händer egentligen med alla löv?

Mitt i Södermalm har svaret.
ANNONS

Flera läsare har hört av sig till Mitt i Södermalm angående lövupptagningen i stadsdelens parker. Vad gör de med alla löv? Det ser ju bara ut som de blåser runt dem? påpekade en läsare.

Mitt i ringde upp Mats Christenson, stadsmiljösekreterare i Södermalm. Han berättar att löven antingen mals ner och blir liggandes kvar på gräsmattorna. Men för att inte övergödsla parkerna körs överskottet av löv till gården Wiggeby på Färingsö, väster om Ekerö. Där komposteras löven och blir till jord.

Lövinsamlingen har försenats några veckor på Södermalm jämfört med tidigare år. Detta på grund av att oktober har varit så pass mild, att löven helt enkelt inte fallit av.

Löven samlas ihop genom att de blåses samman eller genom att de sopas ut till kantstenen. Sedan tas löven upp maskinellt. Själva upptagningen kan ske en annan dag än hopsamlingen.

Gator med extra mycket lövträd och cykelbanor kan sopas oftast två gånger, enligt stadens hemsida. Alla löv i parker och på gräsmattor ska vara borta senast i början av december.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Södermalm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.