Nu sprakar naturen av färg

Blodröda löv, knallblå himmel, dimma och de första minusgraderna – hösten är här på allvar.

Nu visar vi upp hur läsarna själva skildrar årstiden.

– Jag går ut nästan varje dag och fotograferar, säger 13-åriga Amanda Hedberg i Tumba.

Första frostnatten kom tidigt i år, Sent på kvällen den 23 september noterade SMHI:s mätstation i Tullinge -2,5 grader. Sedan dess har ytterligare tre nätter bjudit på minusgrader i Tullinge i samband med klart och kallt väder.

Många läsare har dragit nytta av det krispiga vädret för att fotografera gnistrande klara höstfärger som de har skickat in till Lokaltidningen Mitt i.

En av dem är 13-åriga Amanda Hedberg i Tumba som fick en systemkamera i födelsedagspresent efter att ha fått pröva en kamera.

– Jag fotograferar mest naturen och porträtt på mina kompisar. Det är roligt att gå ut och hitta saker som man inte riktigt sett tidigare.

Göran Källström fångade den spegelblanka Bornsjön på en kvällspromenad.

– Jag tyckte det var så fint. Så fina färger. Jag vandrar rätt mycket i trakten med min hund och fotograferar mycket. Jag hade tänkt ta ännu bättre bilder men det har varit dåligt med sol. Hösten är en fin årstid, men jag gillar nog våren bättre ändå.

I Grödinge blev Agneta Sandéns golfrunda försenad på grund av morgondimma – något hon utnyttjade till att ta en stämningsfull bild.

– Vi gick och väntade och plötsligt gick solen upp. Då tog jag en bild med telefonen. Jag har alltid gillat att fota och jag gillar ögonblicksbilder så jag vill ha en snabb kamera. Annars försvinner bilden.