Nu tar sjuorna över Stadion

The Night intar Östermalm.

Ett stort disco där alla sjuor i stadsdelen är bjudna.

– Det kommer att bli bra drag, säger dj Les-Beats.

I år är det dags igen. Östermalms stadsdelsförvaltning anordnar den 16 november ett stort disco i en lokal i Stadion för alla sjundeklassare på hela Östermalm.

Förra året kom det runt 110 personer – men nu satsar stadsdelen högre.

– Vi har affischerat i alla grundskolor och delat ut mängder av flyers till ungdomarna. Vi hoppas att så många som 250 elever kommer på discot, säger Arne Bergqvist, fältassistent på Östermalm.

Discot har öppet mellan klockan 19 och 23 och är helt drogfritt. Alla med flyers kan vinna priser, om man inte lyckas vinna någon av de flera danstävlingarna som hålls under kvällen.

– Det här är ett bra sätt för ungdomar från olika skolor på Östermalm att träffa varandra, ha roligt och dansa. Det brukar vara riktigt bra stämning, säger Arne Bergqvist.

För musiken står dj Les-Beats, Christopher Lindberg, som även spelade året innan.

– Sjuorna brukar ha riktigt bra koll på musiken, så jag kommer att spela en hel del house, bland annat kommersiellt house och lite mer trance, säger han.

Tre låtar som definitivt kommer spelas på Stadion är Aviciis Silhouettes, en Syn Cole-remix, Burns Lies, en Otto Knows-remix samt Hungry Hearts av Nause.

– Det brukar vara bra go i publiken, de dansar mycket och det är bra drag. Det kommer bli en bra kväll, säger Les-Beats.

Och han kan redan nu avslöja en låt som definitivt inte kommer att spela på Stadion.

– Ingen kommer att få höra We no speka americano, tyvärr, det kommer inte att hända, säger Les-Beats.

Fakta

The Night

Disco för alla sjundeklassare på Östermalm.

Den 16 november klockan 19-23.

Stadion, ingång Drottning Sofias väg.

Drogfritt. Inträde 30 kronor, med flyer 20 kronor.

Mer info: facebook.com/ungostermalm