ANNONS

Nu utmanar de fler butiker att skänka mat

ica Hagsätra
Johanna Sjöholm och Janna Pikkarainen på Ica i Hagsätra tröttnade på att slänga mat. Nu utmanar de före att följa efter.
Mitt i berättade i veckan om Ica i Hagsätra som tröttnade på att slänga mat och istället ska dela ut matkassar till dem som bäst behöver. Artikeln fick mycket positiv respons och många har hört av sig till Ica i Hagsätra.
Nu utmanar de andra butiker att göra likadant.
– Vi har inte hur mycket svinn som helst, jag hoppas att fler hoppar på det här, säger Johanna Sjöholm.
ANNONS

Mitti i berättade tidigare i veckan om Ica i Hagsätra som är först i Stockholm med att dela ut matkassar för att minska svinnet. Färskvaruchefen Johanna Sjöholm tröttnade på att slänga mat och butiken hakar på Food2change koncept, vilket innebär att mat som annars skulle ha kastats delas ut till organisationens medlemmar. För att bli medlem ska man tjäna max 13 000 kronor i månaden.

Artikeln fick ett mycket stort gensvar. Den har delats ett stort antal gånger och plockats upp av andra medier. Kommentarers i sociala medier har varit väldigt positiva.

– Det är jättekul. Det är väldigt många som kommit in i butiken och pratat med oss efter artikeln. De tycker att det är jättebra och hopps att fler butiker följer efter. Många är intresserade av att bli medlemmar och frågar hur man gör för att bli det Det är nästan så att jag blir orolig att maten inte ska räcka, vi har ju inte hur mycket svinn som helst, säger Johanna Sjöholm och skrattar.

Hon uppmanar nu fler butiker att göra likadant.

– Vi utmanar alla butiker i hela Stockholm att göra likadant. Framför allt butikerna här i söderort, nu när vi har börjat. Det finns ett stort intresse här och det vore bra om det blir fler runt omkring, säger Johanna Sjöholm.

Anna Lindbäck på Food2change efterlyser medlemmar i Hagsätra. Anmälan kan göras via organisationens hemsida. Hon hoppas också att fler butiker i Stockholm hakar på.

– Just nu har vi många medlemmar som bor i Nacka och i Bromma och söker butiker där. Men vi vill självklart ha butiker över hela stan, säger hon.

Johanna Sjöholm tycker att butikerna har ett ansvar att minska svinnet.

– Matkedjorna är så stora, vi kan verkligen göra skillnad. Vi måste ta vårt ansvar.  Tillsammans kan vi vinna kampen om matsvinnet, säger hon.

ANNONS

 

 

 

ANNONS