ANNONS

Nu utreds bostäder i Landstingsparken

Rasmus Jonlund (L) vill se en uteservering på terrassen på landstingshusets baksida.
Rasmus Jonlund (L) vill se en uteservering på terrassen på landstingshusets baksida.
350 bostäder på baksidan av Landstingshuset – och en utveckling av parken. Det ska nu utredas, enligt landstingets nya budget.
ANNONS

Bygg bostäder i Landstingsparken. Det gick Moderaterna ut och föreslog för ungefär en vecka sedan. Nu har förslaget redan kommit ett steg närmare.

I Landstingets nya budget, som ännu inte är klubbad men som presenterades av Alliansen på onsdagen, beslutas nämligen att frågan ska utredas av landstingsdirektören.

– Tanken är att den nedre delen av parken som riktas mot vattnet, där vi har en del asfalt och parkeringsplatser idag, kan bebyggas med bostäder, säger landstingsrådet Paul Lindquist (M).

Han betonar att själva parken inte kommer att privatiseras.

– Den kommer fortfarande att vara öppen och de gröna ytorna ska inte bebyggas. Det finns också flera kulturhistoriskt värdefulla hus på tomten och de ska inte rivas.

Längst sydväst i parken ligger förskolan Pilen. Enligt Paul Lindquist kan den platsen också komma att bebyggas med bostäder. Men i så fall kommer förskolan att få plats i bottenvåningen eller på någon annan plats i området.

Hela paketet skulle kunna ge ungefär 350 bostäder.

– Men sen får ju kommande detaljplaner visa exakt hur det ska se ut, säger han.

När landstingets budget spikas i juni tar utredningsarbetet fart. Men sedan dröjer det förmodligen flera år av detaljplanearbete innan spaden kan sättas i marken.

ANNONS

I budgetförslaget framgår också att en av förutsättningarna för bostadsbyggandet är att man ”bevarar och utvecklar områdets parkkaraktär.”

Kungsholmspolitikern Rasmus Jonlund (L) har också föreslagit en utveckling av landstingsparken. Men då handlar det mer om saker som utegym och en lekplats för att få mer folkliv på platsen. Men han är positiv till bostadsidén.

– För oss är det viktigt att man bevarar parkkaraktären. Men det finns parkeringsplatser som kunde passa bra för bostäder. Jag själv har en idé om att man kunde göra om terrassen till en uteservering, säger han.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Kungsholmen direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.