Nu vill Ace bara leka

Ace Wilder och hennes favoritkille, systersonen Phoenix, 4, i Rålambshovsparken.  "Phoenix vill leka. Han får bestämma vad vi ska göra."
Ace Wilder och hennes favoritkille, systersonen Phoenix, 4, i Rålambshovsparken. "Phoenix vill leka. Han får bestämma vad vi ska göra."
Ace Wilder har bytt Mello mot Rålis. Just nu vill hon bara leka med sin systerson. Snart startar artisten en vintageblogg.

"Hela min lägenhet är en stor garderob."

En mycket glad och mycket trött Ace Wilder ger en telefonintervju, samtidigt som hon är på väg till Rålambshovsparken med systersonen Phoenix.

– Han är fyra år och vill leka. Phoenix är min favoritkille. Jag älskar honom mest av alla i hela världen. Han bor i Los Angeles och de flög hit för att överraska mig.

Efter Melodifestivalen har Ace Wilder mest sovit.

– I går kände jag bara: åh min säng! Jag behövde inte vara någonstans, inte repa, inte prata med någon.

Hon är mycket nöjd med sin tredjeplacering.

– Det var en svår final med väldigt starka låtar och artister. Jag förväntade mig en sämre placering. Alla var så jävla duktiga. Frans är jättelätt att tycka om. Det är lätt att acceptera att just han vann.

I green room kom tårarna. Ace tror att folk kanske missuppfattade situationen och tror att hon grät för att hon var ledsen. I själva verket var Ace lättad.

– Det var lyckotårar. Allt släppte. Jag och mina dansare hade kämpat så hårt tillsammans. Jag var så stolt över oss.

Ace Wilder har inte slappnat av sedan i julas. Sedan januari har hon varit i gång och laddat inför Melodifestivalen. Nu laddar hon om. Hon har just tagit en titt på sitt schema. Först och främst ska hon göra klart några låtar, sedan ska hon börja repa inför sin turné.

Parallellt ska Ace starta en vintageblogg.

– Jag vill dela med mig av min kärlek till vintagekläder. Hela min lägenhet är en stor garderob. Det är kläder överallt.

I våningen på Lilla Essingen finns en blandning av killkläder, gamla kostymer och glitterklänningar – men även de röda byxorna och den axelbandslösa paljettoppen från Melodifestivalen 2014 respektive 2016.

Idén till en blogg fick Ace när hon hängde på second handbutiken Beyond Retro. En tjej som jobbar där sa till Ace att hon alltid lyckas hitta butikens bästa plagg.

– ”Aha”, tänkte jag. Det kanske är det jag ska göra. Det är verkligen något jag brinner för.