Nu vill Kent Sidvall spela in en skiva

Kent Sidvall repar sina jazz- och bluesklassiker i replokalen på Medis5.
Kent Sidvall repar sina jazz- och bluesklassiker i replokalen på Medis5.
Sedan dokumentären om Kent Sidvall sändes har jazzsångaren från Vällingby haft fullt upp. Konserterna blir slutsålda direkt och många vill höra mer.

Nu vill Kent Sidvall spela in en skiva.

Lokaltidningen Mitt i har tidigare berättat om Kent Sidvall inför dokumentärfilmen ”Vägen till vansinnet” som premiärvisades på SVT den 3 september. Det var sista delen i filmaren Åsa Blancks serie ”Det är inte så dumt att bli gammal” och handlar om Kent Sidvalls väg från en eländig tillvaro till livet som jazzsångare.

Dokumentären berörde många tittare, framförallt gillade många Kents sång. Efter att den visats har Kent Sidvall fått mänger av mejl, sms och brev från människor som blivit tagna av hans röst. Många har frågat efter om det finns något inspelat.

Mitt i:s artikel om Kent Sidvall blev en klickraket, och redaktionen fick också mejl från läsare som blivit berörda av Kents livsöde och från läsare som ville hylla honom för hans sångröst.

Nu drömmer Kent Sidvall om att spela in en cd.

– Vi har ju spelat in lite enklare grejer här på Medis5, men det här ska bli något riktigt bra, och som ska spelas in i en riktig studio, säger Hans Lundquist, projektledare för musik på Medis5, där Kent Sidvall jobbar med sin musik.

För att få hop pengar samlar de in via Crowdculture.se som är crowdfundingsajt för kultur.

Själv har Kent Sidvall börjat vänja sig vid uppståndelsen. Det händer att han blir igenkänd på tunnelbanan.

– Man får ta mer ansvar över sitt uppförande nu. Nu tänker jag på hur jag uppför mig, säger Kent Sidvall.