Min lokala hjälte

Ny anmälan: Sa att flickans mamma dött

Polisemblem på tröjarm
Polis, genrebild.
En man försökte på onsdagen att lura in en flicka i sin bil i Herserud, enligt en polisanmälan. Mannen ska ha sagt att flickans mamma dött och att hon skulle sätta sig i bilen. Det här är den femte anmälan om män som tagit kontakt med barn på Lidingö de senaste veckorna.

Polisen åkte ut till Lidingö strax före klockan 14 på onsdagen. En förälder hade kontaktat dem och uppgett att dennes dotter kommit hem och berättat att en man försökt lura in henne i sin bil, enligt polisen.

Mannen ska ha stannat med en personbil vid Ringvägen-Stjärnvägen och sagt till flickan att hennes mamma dött och uppmanat henne att sätta sig i bilen. När flickan vägrade ska mannen ha blivit hotfull och skrikit åt henne. Flickan ska då ha sprungit från platsen, enligt polisens uppgifter.

När Christinaskolan nåddes av information om händelsen valde de att hålla fritidsverksamheten inomhus under resten av onsdagen.

– Det var inte någon av våra elever och inte precis vid skolan men det var ändå i närområdet. Eftersom vi inte visste mer om händelsen just då valde vi att hålla fritids inomhus under restan av dagen. I dag har vi varit ute, säger rektor Åsa Johansson.

Det här är den femte anmälan som kommit in de senaste veckorna om barn som blivit kontaktade av en okänd man på Lidingö. Vid tre av tillfällena har mannen suttit i en bil. Enligt polisen finns dock inget entydigt signalement eller tillvägagångssätt.

På Facebook har många Lidingöbor reagerat. Bland annat skriver en man att det blir utegångsförbud för hans tre barn nu. En kvinna reagerar starkt på uppgiften att flickan ska ha fått höra att hennes mamma dött: ”Hur fan kan man säga så till ett barn!?” En annan tycker att det har varit för många händelser nu: ”Han måste stoppas innan han lyckas få med sig ett barn”.

LÄS MER: Fler barn har blivit kontaktade av man

LÄS MER: Mamman: Han frågade om hennes favoritgodis