ANNONS

Ny app för ungas extrajobb

Nya tjänsten riktar sig till unga som vill jobba extra.
Nya tjänsten riktar sig till unga som vill jobba extra.
Så funkar Yepstr.
Så funkar Yepstr.
Behöver du hjälp med barnpassning och trädgårdsskötsel? Nu finns appen som kopplar samman hushåll med ungdomar som vill jobba extra i Värmdö.
ANNONS

Appen Yepstr är en app-baserad marknadsplats där hushåll kan få kontakt med ungdomar som vill hjälpa till med enklare tjänster kring hemmet, familjen och trädgården.

Tjänsten används av 2000 personer runt om i Stockholm och öppnar nu i Gustavsberg och Ingarö. Där finns, enligt Sofie von Krusenstierna, ett 50-tal ungdomar – så kallade young entrepreneurs eller ”Yeppar” – som väntar på att få jobba.
– Genom Yepstr skaffar sig ungdomarna arbetslivserfarenhet samtidigt som de tjänar egna pengar. Och eftersom de inte behöver binda upp sig utan jobbar när de vill går det utmärkt att kombinera med skolarbete, idrottsaktiviteter och annat, säger Sofie von Krusenstierna, community manager.

I samband med starten bjuder man in föräldrar till ett informationsmöte, där man kort går igenom idén och vilka som står bakom samt ger möjlighet att ställa frågor.
– När föräldrarna förstår tjänsten så blir de ofta några av våra mest passionerade ambassadörer, säger Sofie von Krusenstierna.

ANNONS