Välj ditt område
Nya tjänsten riktar sig till unga som vill jobba extra.
Nya tjänsten riktar sig till unga som vill jobba extra.
Så funkar Yepstr.
Så funkar Yepstr.

Ny app för ungas extrajobb

Nyheter Behöver du hjälp med barnpassning och trädgårdsskötsel? Nu finns appen som kopplar samman hushåll med ungdomar som vill jobba extra i Värmdö.

Appen Yepstr är en app-baserad marknadsplats där hushåll kan få kontakt med ungdomar som vill hjälpa till med enklare tjänster kring hemmet, familjen och trädgården.

Tjänsten används av 2000 personer runt om i Stockholm och öppnar nu i Gustavsberg och Ingarö. Där finns, enligt Sofie von Krusenstierna, ett 50-tal ungdomar – så kallade young entrepreneurs eller ”Yeppar” – som väntar på att få jobba.
– Genom Yepstr skaffar sig ungdomarna arbetslivserfarenhet samtidigt som de tjänar egna pengar. Och eftersom de inte behöver binda upp sig utan jobbar när de vill går det utmärkt att kombinera med skolarbete, idrottsaktiviteter och annat, säger Sofie von Krusenstierna, community manager.

I samband med starten bjuder man in föräldrar till ett informationsmöte, där man kort går igenom idén och vilka som står bakom samt ger möjlighet att ställa frågor.
– När föräldrarna förstår tjänsten så blir de ofta några av våra mest passionerade ambassadörer, säger Sofie von Krusenstierna.

Din bästa Stockholmsguide

Fler nyheter från Hela Stockholm

Kultur

Fogelström 100 år: Han var Stockholm trogen

Årets Stockholmsbyggnad 2017
Nyheter

Sista chansen – rösta på årets byggnad

Hjältar

Är lekledaren årets granne?

Det luktar illa på Norrtullsgatan
Nyheter

Därför stinker det på Norrtullsgatan

Nyheter

Nationaldagen firas stort i Rinkeby

Nyheter

NK:s takterrass kan återuppstå