ANNONS

Ny återvinningsstation i Helenelund

Återvinningsstationen i Helenelund är skräpig. Arkivbild
Återvinningsstationen i Helenelund är skräpig. Arkivbild
Efter många klagomål och synpunkter från allmänheten står det nu klart att det blir en ny återvinningsstation i Helenelund. Detaljplanen har vunnit laga kraft.
ANNONS

Det har kommit in mängder klagomål och synpunkter på återvinningsstationen på Skogstorpsvägen i Helenlund. Främst har klagomålen handlat om trafiksituationen och om att det skräpas ner på platsen.

– Jag har fått så många mejl och samtal om det här. Det har varit en växande irritation, säger Oscar Nyströmer (M), ordförande i miljö- och byggnadsnämnden.

Enligt detaljplanen ska det finnas en infart från den norra delen av återvinningsstationen och en utfart från den östra. Där emellan ska trafiken vara enkelriktad, något som ska tydliggöras med skyltar.

– Jag är jättenöjd. Dels för att vi kan få en bättre trafik och sedan att vi kan avskärma platsen på ett bättre sätt.

Totalt möjliggör detaljplanen plats för 13 stycken behållare med insamling för glas, metall, tidningar och kartong på den nya återvinningsstationen. Behållarna ska placeras längs den bakre gränsen av återvinningsstationen, så att det blir enkelt för hämtningsfordon att ta sig intill vid tömning.

Genomförandetiden är 5 år räknat från det datum som planen vinner laga kraft.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Sollentuna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.