ANNONS

Ny brandattack hotar socialtjänst

Socialtjänsten har tvingats flytta sin verksamhet efter nya brandattentat. Polisen kopplar ihop de tidigare bränderna.
ANNONS

Natten till torsdag gick brandlarmet i socialtjänstens kontor i Tullinge. Brinnande bildäck stod uppställda vid entrén och på fasaden satt det lappar med budskap riktade mot kommunen. Tidigare i juli utsattes kontoret för samma brott.

– Vi hade precis avslutat renoveringsarbetet från förra branden, man kan ju ifrågasätta om det var en slump eller inte, säger socialtjänstens verksamhetschef Göran Törnblom.

Fasaden är förstörd men ingen person kom till skada. Socialtjänsten kan fortfarande bedriva viss verksamhet i lokalen, men fastigheten är stängd för allmänheten och det är oklart hur länge man tvingas hålla stängt.

– Det är en stor oro och misstämning bland personalen. Vi har väktare på plats och möter personalens oro med bland annat olika former av samtalsstöd och håller dem kontinuerligt informerade, säger Göran Törnblom.

Folktandvården, Tullinge fritidsgård och Öppna förskolan är verksamheter som bedrivs i samma byggnad och som nu också tvingas stänga igen, även här är det oklart hur länge.

Natten till onsdag inträffade branddåd mot lokaler i Hallunda och för två veckor sen utsattes socialtjänsten i Tumba för ett likadant brandattentat. Polisen utreder nu ärendet som att det finns ett samband.

– Tillvägagångssättet gör att man kan misstänka att det skulle vara samma gärningsman. Mer vill jag inte kommentera, säger Daniel Edlund, utredningsledare på polisen.

Rånare hölls fast av personal

Fittja En ensam man beväpnad med pistol försökte under onsdagen förra veckan råna en bensinstation i Fittja. Men mannen kunde stoppas innan polisen kom fram.

ANNONS

Rånaren ska ha tagit flera paket cigaretter och hotat personalen med pistol. Men när han skulle lämna bensinstationen övermannades han av personalen, som sedan höll fast honom tills dess att polisen kunde komma och gripa honom.

Ingen i personalen kom till skada under rånet.

Tumba Botkyrka kommun har polisanmält flera fall av vandalisering vid Tullinge bibliotek. I tisdags förra veckan vandaliserade någon hela utställningen kring det omstridda idéhuset som ska byggas i centrum, bara några dagar efter att en utställd modell av huset förstördes. Enligt kommunen pågår en systematisk vandalisering. Kommunen har polisanmält all vandalisering.

Vi hade precis avslutat renoverings­arbetet.

utställning i tullinge förstörd flera gånger

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Botkyrka Salem direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.