Ny dansstudio öppnar i Västerort

När Marina Turial flyttade till Vällingby saknade hon en professionell dansstudio.

Hon tog saken i egna händer och startade en egen dansskola.

Marina Turial är professionell dansare som har en bakgrund som både tävlingsdansare och dansare på olika turnéer och tv-program. Vid sidan om sina egna uppdrag har hon alltid undervisat.

För tre år sedan flyttade hon till Vällingby tillsammans med sin man när de fick barn.

När hon började leta efter ett dansställe för sin dotter upptäckte hon att det inte fanns så mycket att välja mellan.

– Det tar tid att åka fram och tillbaka till stan, och då tänkte att jag borde börja undervisa barn i Vällingby.

Idén växte till något större, och nu öppnar hon en egen dansstudio – Vällingbys dansstudio – med flera anställda dansare som lärare och ett stort utbud av kurser. Allt från barndans och dans för 55-plussare till klasser för dem som vill satsa högt.

– Nu är det inte längre pinsamt att börja något nytt som vuxen. Målet är inte att bli prima ballerina utan att röra på sig på ett fantastiskt sätt som tränar hela kroppen, säger hon.

Marina Turial fick erbjudande om att vara i Trappans samlingslokal på Vällingby backe, som de gjorde om till en danslokal med speglar och nya färger på väggarna.

– För mig var det viktigt att det låg centralt, så det är lätt att ta sig dit med tunnelbana och känns säkert även för de yngre att ta sig dit.

Alla lärare som är anställda är professionella dansare.

– Jag är glad över att ha hittat så grymma dansare som kan inspirera sina elever. Mitt mål är att förorten ska få en stark dansskola.

Till helgen är det öppet hus där man kan träffa lärarna och får chansen att prova på de olika dansklasserna. Alla lektioner är gratis under helgen.