ANNONS

Ny dom mot bildelstjuvar

Södertörns tingsrätt dömde männen för häleri.
Södertörns tingsrätt dömde männen för häleri.
Två män som misstänkts ha legat bakom flera bilinbrott i Stockholms län har dömts för grovt häleri. Däremot frias de från misstankarna om grov stöld.

Kammaråklagare Josefina Yalo är missnöjd med domen.

– Min tanke är att överklaga, säger hon.
ANNONS

Två män från Litauen greps den 14 mars i år vid en gömma med stulna bildelar. Sedan dess har de åtalats misstänkta för grovt häleri och 34 stycken bilinbrott. Förra veckan föll domen.

Männen dömdes för grovt häleri till ett år och sex månaders fängelse vardera, därefter ska de utvisas. Däremot frias de från misstankarna om grov stöld. Tingsrätten bedömer att den tekniska bevisningen inte håller.

Kammaråklagare Josefina Yalo är missnöjd med tingsrättens bedömning. Hon menar att tingsrätten borde ha sett till bevisningen som helhet mer än de gjort.

– Det saknas teknisk bevisning för enskilda stölder, men jag tycker att man borde se till brotten som helhet. Jag tycker att jag har tillräcklig bevisning för stölderna, säger hon.

Bland åklagarens bevisning utöver stöldgodset som hittats är att de båda männens telefoner har befunnit sig på platserna för bilinbrotten under tiden de begicks. Tingsrätten bedömde dock att detta inte räckte då andra personer också skulle kunna ha begått brotten.

För några veckor sedan dömdes två andra litauiska män till fängelse och utvisning för bildelsstölder. Ytterligare sex personer sitter häktade.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.