ANNONS

Ny förening tar över kulturen i Folkets hus

Fredrik Magnusson och Anders Karlsmark är redo att ta över.
Fredrik Magnusson och Anders Karlsmark är redo att ta över.
En nystartad förening kan ta över ansvaret för kultur- och föreningslivet i Folkets hus efter nyår. Det sedan Folkets hus-föreningen sagts upp av kommunen.
ANNONS

För två veckor sedan meddelade Folkets hus-föreningen i Huddinge att de tvingas lämna lokalerna på Sjödalstorget, sedan kommunens hyresavtal med Huge inte förlängts. Folkes skafferi AB kommer i stället att ta över förstahandskontraktet till lokalen. Men nu ser det ut som att kulturevenemang kommer att fortsätta arrangeras i Folkets hus i Huddinge genom en nybildad förening.

– Det är viktigt att det finns ett kulturutbud i Huddinge kommun, framför allt för smalare kulturevenemang, säger Fredrik Magnusson, ordförande för nystartade Föreningen Huddinge kulturhus.

Alla detaljer är ännu inte klara, men tanken är att de ska verka som en paraplyförening för föreningslivet i lokalerna och att föreningar även fortsatt kommer att gå att arrangera evenemang och möten.

– Det är naturligt att även Folkes kommer in som en del i det här. Föreningen ska arrangera evenemang och andra föreningar ska kunna vända sig till oss för tillgång till föreningsrum och prylar. Vi får se vad framtiden har i sitt sköte.

Fredrik Magnusson är även ordförande i Huddinge Jazzförening, som har arrangerat evenemang i Folkets hus även tidigare. Han tror inte att det är negativt för kultur- och föreningslivet i Huddinge att Folkets hus-föreningen inte längre finns på plats i lokalen. Han är tvärtemot positiv till förändringen.

– Tanken är att den nya föreningen ska driva verksamheten och att kommunen står för resurserna. Men det är inte klart än. Beroende på om vi får tillräckligt med medel från kommunen kommer eventen till viss del även fortsatt att vara gratis, säger han.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Huddinge direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.