ANNONS

Ny förskola byggs i Visättra

Byggboom i Visättra ängar. Arkivbild.
Byggboom i Visättra ängar. Arkivbild.
En ny förskola med plats för minst 120 barn ska byggas i Visättra.

Den beräknas stå klar till terminsstart hösten 2017.
ANNONS

Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott godkände på onsdagen ett mark- och exploateringsavtal för en förskola i privat regi i Visättra ängar.

Kommunen arbetar just nu med att ta fram en detaljplan som väntas antas av kommunfullmäktige under hösten. Troligtvis blir det byggstart i slutet av året och förskolan beräknas då stå klar hösten 2017.

– Det känns jättebra att vi är i gång med en ny förskola i Visättra, eftersom behovet av nya förskoleplatser är så stort i området. En av våra viktigaste prioriteringar den här mandatperioden är att hålla nere barngruppernas storlek och då är det viktigt att vi fortsätter med att planera nya förskolor i takt med behoven, säger Karl Henriksson (KD), kommunalråd och ordförande i förskolenämnden, i ett uttalande.

I närheten av den nya förskolan byggs just nu 730 nya bostäder.

När vi bygger nya bostadsområden är det jätteviktigt att vi inte fastnar i bara själva bostadsbyggandet, utan att övrig samhällsservice hänger med. Förskoleplatser är ett exempel på något som tidigare hamnat på efterkälken så därför ser vi till att samplanera detta nu, säger Malin Danielsson (L), kommunalråd med ansvar för samhällsbyggnadsfrågor, i ett uttalande.