Ny garagebrand troligen anlagd

Polisen är säker på att branden som skadade ett 30-tal bilar i Alby förra veckan är anlagd.

Nu pågår jakten efter den eller de som tände på.

Natten till måndag förra veckan drabbades ett parkeringsgarage på Lagman Lekares väg i Alby. Mellan 30 och 40 bilar som stod parkerade i garaget skadades av eld och rök.

Polisen väntar på resultatet av den tekniska undersökningen, men redan nu kan man konstatera att branden var anlagd.

– Branden började på flera ställen och man har hittat flaskor med bensin i garaget, säger Daniel Löfgren på Södertörnspolisen.

– Dessutom finns det vittnen som har sett någon i nära anslutning till garaget.

Branden upptäcktes vid 01-tiden på natten och strax före klockan 04 var den släckt. Rökutvecklingen var kraftig. Nu utreder polisen fallet som mordbrand.

I mitten av augusti drabbades ett parkeringsgarage på Forvägen i Fittja av en anlagd brand. Även här började det brinna på flera ställen i garaget. I den branden förstördes över 20 bilar.

Polisen kan i det här läget inte säga något om det skulle finnas några kopplingar mellan de båda garagebränderna, inte heller om det skulle vara någon specifik bil som kan ha varit målet för attacken.

– Vi lurar på vem som kan ligga bakom. Men det borde inte vara någon från området. Så dum kan man inte vara att man orsakar så stora skador i sitt eget bostadsområde, säger Daniel Löfgren.

Förra året inträffade 107 bilbränder i Botkyrka och sju i Salem. I vissa fall misstänker polisen försäkringsbedrägerier, men då brukar gärningsmannen enligt polisen bara tända på sin egen bil.