ANNONS

Ny hårfixartrend har fått fäste i Stockholm

Vi skickade redaktionens längsta hår, tillhörande reporter Sandra Eriksson för att prova nya konceptet drybar med tillhörande flätning på Centralstationen.
Vi skickade redaktionens längsta hår, tillhörande reporter Sandra Eriksson för att prova nya konceptet drybar med tillhörande flätning på Centralstationen.
Utomlands är konceptet drybar inget nytt, men nu har det etablerat sig i Stockholm. Vi besökte stans första braid & blow drybar på Centralstationen.
ANNONS

 

I USA och England är salonger dit du kan gå och bara styla håret när du vill för en rimlig kostnad inget ovanligt. Här i Stockholm börjar fenomenet sprida sig.

Sedan början av förra året driver Antonio Axu Axu Drybar i samarbete med Hotel Diplomat och i mitten av juni öppnade Air Bar Stockholm i Mood-gallerian.

För två veckor sedan slog även Braid&Blow upp dörrarna vid Stockholms centralstation.

– Vi har båda bott i London. Där var det vardagsmat att kunna fixa håret när man ville men när vi flyttade tillbaka hit märkte vi att det inte fanns på samma sätt här, säger Sara Bravo De Laguna som tillsammans med Helene Öhman driver salongen.

Här erbjuds föning med eller utan schamponering, styling med tänger, håruppsättningar och, som namnet antyder, också flätor.

– Vi är den första salongen som erbjuder både föning och flätor, säger Helene Öhman.

30 minuters styling för en billig peng är grunden på Braid&Blow som riktar sig till både kvinnor och män.

– Det ska vara en tjänst som alla kan ha råd med att unna sig, säger Sara Bravo De Laguna.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Östermalm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.