– Jag såg att det var på gång när Täby kommun la ut det på Faceebook, säger Maria Alsgren.

På väg till jobbet brukar hon cykla förbi Skarpängsparken och har sett arbetet fortskrida. När Mitt i råkar på henne är det premiär för hennes treårige dvärgpudel Bubben – hundlekplatsen har bara funnit sedan 10 juli. Vi har knappt kommit innanför grindarna så försvinner Bubben som ett skott.

Behövs ytterligare en hundrastplats i Täby?

– Ja det gör det, det har behövts en i västra Täby. Vi önskade en i Visinge, men den blev stoppad.

– Det finns en i Ella gård, men den här blir närmare. Men den är lite liten, tycker jag.

Gillar Bubben att träffa andra hundar?

– Det är ju det som är grejen! Det och att springa fritt. Alla hundar behöver det, särskilt stora hundar.

”Landskapsarbete återstår”

Den nya hundrastgården i Skarpängsparken öppnades 10 juli och består av i stort sett platt mark med gräs, uppdelad i två sektioner: En för bara små hundar och en där både stora och små kan vara.

När vi anländer är det först tvärtomt. Men efter bara någon minut kommer en dam med en stor jycke, därefter ytterligare en kvinna med två lurviga mindre hundar.

– De är japanska spetsar. De heter Yoshi och Izmi, berättar ägaren Malin Helgesson som bor i Skarpäng. Hon är nöjd med att hundlekparken öppnat:

– Det är roligt när det ger resultat när man skriver till stadsbyggnadsnämnden, säger hon.

Än så länge är det rätt kalt inne på hundlekplatsen, men ett roligt rör som man kan kuta igenom finns i alla fall. Men lite mer än så ska det bli.

”Landskapsarbete så som plantering av träd och sådd av gräs återstår. Arbetet kommer att utföras under sensommaren och hösten” skriver kommunen på sin hemsida.