Ny ishall byggs på Östermalms IP

Om några år ska det förhoppningsvis finnas en ny ishall på Östermalms IP.
Om några år ska det förhoppningsvis finnas en ny ishall på Östermalms IP.
Staden ska bygga en ny och modern ishall på Östermalms IP. Hallen kommer kosta 100 miljoner kronor, kan byggas under 2018-2019 och ska kunna användas av allmänheten.

Politikerna i idrotts- och fastighetsnämnden väntas godkänna en utredning om hur och var den nya ishallen skulle kunna byggas inne på Östermalms idrottsplats, ÖIP.

I dag står det redan en ishall på ÖIP, men idrottsföreningen Brinken som driver den har inte längre bygglov. I väntan på den nya hallen kommer den gamla hallen dock fortsätta att stå kvar.

Men under byggtiden av den nya hallen måste den verksamhet som bedrivs i den gamla att evakueras. Staden nämner Hjorthagens IP och Storängsbotten som möjliga platser där man kan föra upp en provisorisk tälthall.

I den nya hallen på ÖIP ska det byggas enkla läktare. Ishockey, konståkning, short-track och kälkhockey är några av de sporter som ska kunna utövas. Men både föreningar, skolor och allmänheten ska få nyttja hallen.

Utredningen kommer att kosta fyra miljoner kronor, och hela projektet väntas kosta 100 miljoner kronor. Byggstart hoppas staden ska kunna äga rum 2018/2019.

Idrotts- och fastighetsnämnden tar beslut den 12 april.