Kommunen rekryterar chef från brandkåren

Ida Texell tillträder som ny kommundirektör i Upplands-Bro den 1 juli.
Ida Texell tillträder som ny kommundirektör i Upplands-Bro den 1 juli.
Upplands-Bro kommun har nu rekryterat en ny kommundirektör. Ida Texell, som närmast kommer från arbete som förbundsdirektör på brandkåren i Attunda, tillträder på sin nya tjänst i sommar.

In slutet av januari månad lämnade den förre kommundirektören, Maria Johansson, sitt jobb i Upplands-Bro. Och nu är det dags för nytt namn på den högsta tjänstemannaposten i kommunen. Och Upplands-Broborna får nu återigen en kvinna som kommundirektör. Ida Texell, som närmast har en bakgrund som förbundsdirektör i brandkårsväsendet, tillträder sitt nya arbete den 1 juni.

– Jag känner mig både stolt och hedrad över möjligheten att få tillträda uppdraget som kommundirektör i Upplands-Bro kommun. Jag ser fram emot att tillsammans med övriga medarbete inom kommunens verksamheter fortsätta arbetet med att utveckla framtidens välfärd med fokus på kvalitet och hållbarhet, säger Ida Texell.

Beslutet har fattats av Fredrik Kjos, kommunstyrelsens ordförande, (M), Martin Nordmark, kommunalråd (L) och Camilla Janson, oppositionsråd (S). Fredrik Kjos berättar att man är nöjd med rekryteringsprocessen.

– Med stor förväntan ser vi fram emot att välkomna henne till det nya jobbet, förklarar han.