ANNONS

Fler gravplatser till Bromma Kyrka

Bromma kyrka
Det nya området av kyrkogården vid Bromma Kyrka ska ge anhöriga en plats för vila och kontemplation.
Kyrkogården vid Bromma Kyrka har byggts ut och fått plats för cirka 1 000 nya gravar. I onsdags invigdes denna del av kyrkogården som är tänkt att fungera för människor med olika trosuppfattningar.
ANNONS

Kyrkogården vid Bromma Kyrka har byggts ut på en yta som tillhör Stockholms stad men tidigare fungerade som en bollplan. De nya gravkvarteren har plats för cirka 1 000 nya gravar och är utformad för att passa personer med olika trosuppfattningar. Den nya delen av kyrkogården är ritad av landskapsarkitekten Maria Grimmer. I dess centrum finns en rund damm med sittplatser runtomkring.

– Området är uppbyggt som en park för rekreation och vila, säger Marja Sandin Wester (MP) som är ordförande i Stockholms kyrkogårdsnämnd.

Hon medverkade i onsdags på invigningen av de konstverk som finns i den nya delen. Konstnären Rickard Sollman har skapat två bronsobjekt varav det ena ligger på kanten av dammen. Det heter ”Tabula rasa” och visar ett oskrivet blad. Enligt beställaren Stockholm Konst har verket ett kristet bildspråk som utgångspunkt men det oskrivna bladet kan även anknytas till muslimska och judiska sammanhang.

Kyrkogårdens nya område är mycket vackert, anser Stockholm Konsts chef Mårten Castenfors som var med på invigningen.

– Landskapsarkitekten har gjort ett allvarligt och noggrant arbete med fina detaljer med stenläggningen och planteringar. Konstnären har jobbat på ett lågmält sätt. Jag tror att Brommaborna kommer att bli nöjda, säger han.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Bromma direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.