Min lokala hjälte

Ny misshandel utreds av polisen

Den man som misstänks ha överfallit flera kvinnor på Lidingö är fortfarande på fri fot.

Ännu ett fall av misshandel, på Kottlavägen, utreds nu av polisen.

Som Lidingö Tidning och Mitt i Lidingö Tidning kunnat berätta har två kvinnor under kort tid överfallits och misshandlats på Lidingö, på Stjärnvägen och vid Torsviks torg. Polisen misstänker att det kan vara samma man som ligger bakom överfallen.

Nu undersöker polisen även om ett tredje fall kan kopplas ihop med de andra två. Vid 17.30-tiden, torsdagen den 24 oktober, var en flicka i tonåren på väg hem längs Kottlavägen när hon plötsligt blev nedslagen av en man. Mannen ska även ha sparkat henne.

Lars Byström, på länskriminalpolisen, var i fredagens Lidingö Tidning fåordig när det gäller misshandeln.

– Vi har pratat med henne, men jag vill inte gå in på hur skadad hon blev, sa han då.

Vad finns det för kopplingar till de övriga överfallen?

– Vi vet inte om det finns något samröre. Jag måste vara återhållsam med uppgifter, men det finns inte samma exakta kopplingar som mellan de tidigare fallen.

På söndagen konstaterade Lars Byström att man från polisens sida tyvärr inte hade några nya uppgifter att komma med och den misstänkta våldsmannen är fortfarande på fri fot.

Polisen har nu gått ut med en varning till Lidingöborna att inte gå ut själva när mörkret fallit. De brutala överfallen har också väckt oro framförallt bland kvinnor. Flera kvinnor berättar att de inte vågar gå ut på kvällarna.

Lidingöbon Sussi Akselsson är en av dem som känner obehag på kvällarna.

– Det känns väldigt obehagligt. Alla tjejer känner nog likadant. När jag är ute med hundarna på kvällen går jag alltid tillsammans med en annan hundägare.

Hur är stämningen på Lidingö?

– Det snackas mycket om detta och det läggs upp många kommentarer på Facebook. Jag går ständigt och tittar mig runt och jag går numera aldrig på mörka platser. Jag hoppas att polisen snart griper honom, säger Sussi Akselsson.

Jerzy Sarnecki är professor på kriminologiska institutionen i Stockholm och bor själv på Lidingö.

– Lidingöbor är ytterst ovana att sådana här saker händer. Lidingö är så litet och det är detta man pratar om, säger han.