ANNONS

Ny paketutlämning svår att nå utan bil

Postens nya utlämningsställe Godissvampen ligger alldeles för långt från en busshållplats, tycker Tyresöbon Barbro Ålund.

– Jag kan inte gå den sträckan och jag är säkerligen inte ensam om det. Tänk på alla gamla och funktionshindrade, säger hon.
ANNONS

Är det rimligt att personer som har svårt att ta sig fram inte ska kunna åka kollektivt för att hämta ut paket? Barbro Ålund som har problem med höfterna hade helst tagit bussen, men sedan PostNord i december flyttade delar av sin paketutlämning från Coop till Godissvampen måste hon be om skjuts med bil.

– Egentligen räcker det ju med att man bara har ett tungt paket. Då måste man ta bilen för att hämta ut det. Posten är en samhällsbärande institution och då ska alla kunna ta sig dit. Man ska inte behöva vara beroende av att det finns andra som kan hjälpa en, säger hon.

Teija Nilsson, teamchef för ombud Stockholm på PostNord, menar att avståndet mellan Godissvampen och närmsta busshållplats måste ses som rimligt. Enligt SL:s färdplanerare är avståndet till hållplatsen på Töresjövägen 293 meter.

– Vi har ingen gräns utan har som riktlinje att det ska vara goda kommunikationer och det anser vi att detta är, säger hon.

Att Godissvampen blivit utlämningsställe för ett antal Tyresöbor beror enligt Teija Nilsson på att Posten, med den hela tiden växande näthandeln, behövde ytterligare ett ombud.

– Folk beställer mer och mer på nätet. Vi var tvungna att flytta över en del till Godissvampen, som vi redan hade ett bra samarbete med. Coop har fortfarande kvar en stor del och båda har ju öppet till sent på kvällen, säger hon.

Barbro Ålund har flera gånger försökt komma fram på PostNords kundservicenummer för att kolla om det nya läget verkligen är okej, men väntetiden på över en timme har avskräckt.

– Man kan ju mejla också. Periodvis kan det vara långa telefonköer till vårt servicecenter, men inte alltid, säger Teija Nilsson.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Tyresö direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.