Ny roman lockar till debatt i Aspudden

Elin Almestad Ghrelsson kommer till Aspudden.
Elin Almestad Ghrelsson kommer till Aspudden.
Aspuddens bokhandel har fått fart på litteratur- och samhällsdebatten på hemmaplan. Elin Almestad Ghrelsson, aktuell med en roman om flyktingar och om politisk och religiös tro, är gäst på måndag.

Det är inte sällan trångt under samtalskvällarna i Aspuddens bokhandel. Intressanta författare och samhällsdebattörer får publiken att strömma till. På måndag den 22 februari har turen kommit till Elin Almestad Ghrelsson, aktuell med romanen ”Hundarna på huvudgatan”. Den handlar om Johanna, som växer upp med ena foten i arbetarrörelsen och den andra i kyrkan. När hon misslyckas med att rädda ett ensamkommande flyktingbarn från att avvisas rämnar hennes världsbild.

Romanen Beskrivs som en vardagsnära betraktelse över två samhällsinstitutioner som format Sverige: kyrkan och socialdemokratin. Hur klarar de en ny verklighets krav, med mängder av människor som flyr till Sverige?

Elin Almestad Ghrelsson är kulturskribent och författare. ”Hundarna på huvudgatan” är hennes andra roman. Hon samtalar om boken ihop med Ulrika Dahl, skribent och docent i genusvetenskap.