Ny satsning på biblioteken

Biblioteken i kommunen satsar nu på sysselsättning för ungdomar.
Biblioteken i kommunen satsar nu på sysselsättning för ungdomar.
Har du tröttnat på att inte ha något att göra efter skolan och vill hitta på nått roligt med kompisarna? Nu drar biblioteken igång med After School.

Med två helt nya tjänster ska nu biblioteken i kommunen satsa på sysselsättning för ungdomarna. Man kallar det After School –  en verksamhet som riktar in sig på de mellan 9 och 14 år. Här ska det fokuseras på bland annat läsning, film och pyssel.

Magnus Carlberg, kulturchef i Upplands-Bro, berättar att de sökt och blivit tilldelade 600000 kronor från Statens kulturråd. Det gör att man nu kan anställa två personer på halvtid till biblioteken.

– En utav de är filmpedagoger så det kommer bli lite fokus på filmskapande. Men jag vet att det också kommer finnas en musikstudio, förklarar Magnus Carlberg.

Förutom film- och musikskapande så kommer det finnas möjlighet spela spel och pyssla samt att det ska anordnas skrivarworkshops och digitala experiment.

På biblioteket i Brohuset kommer man redan under februari att dra igång med tre eftermiddagar i veckan. I Kungsängen får man ha lite tålamod på grund av vattenskadan på biblioteket.