ANNONS

Ny tag för att sälja klicksuccé på Ljusterö

Herrgården har säteritak, vilket på 1700-talet signalerade status. Herrgården är byggd av lokalt tegel från Ålön, där det fanns ett tegelbruk på 1700-talet.
Herrgården har säteritak, vilket på 1700-talet signalerade status. Herrgården är byggd av lokalt tegel från Ålön, där det fanns ett tegelbruk på 1700-talet.
Trots över 45 000 klick på Hemnet är Marums herrgård ännu inte såld.

- Många blir charmerade. Men sedan ska man ta steget fullt ut, säger Peter Stenger, mäklare.
ANNONS

Nu delar mäklaren upp försäljningen. Antingen köper man bara bostadshuset och parken runtomkring, eller så köper man bostadshuset och tillhörande jordbruksfastighet.

Elva rum i historisk miljö och modern standard samt 130 hektar betes- och åkermark, skog, strand, stallar, ridhus och ridvägar får den som slår till och köper alltihopa 29 500 000 kronor.

Plockar man bort marken och nöjer sig med bostadshuset och parken på 60 000 kvadratmeter, blir det tio miljoner kronor billigare.

Den slottsliknande herrgården har fått rekordmånga klick på Hemnet, över 45 000 enligt mäklaren Peter Stenger, Blidö Fastighetsförmedling.

Herrgården har legat ute till försäljning i cirka ett år och runt 15 enskilda visningar har hållits. Men ännu har ingen slagit till. Att sälja hus av den här typen är betydligt mer tidskrävande än att sälja radhus, menar mäklaren.

– Det tar alltid tid med gårdar. Många blir charmerade. Men sedan ska man ta steget fullt ut, säger han.

Marums herrgård byggdes 1744 men en gård på platsen har funnits mycket längre. Bostadshuset är totalrenoverat i 1700-talsstil för några år sedan. Det som gör huset speciellt är det så kallade säteritaket som ger det ett slottsliknande utseende. Till huset hör två flyglar som är inredda som bostäder.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Vallentuna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.