Ny yogastudio i Bagarmossen

Yogarummet har precis öppnat i Folkets hus i Bagarmossen. Här delägare Anneli Mahara, som själv är yogalärare och brinner för att utveckla verksamheten.
Yogarummet har precis öppnat i Folkets hus i Bagarmossen och har sju drop in-klasser per vecka. Delägare Anneli Mahara, som själv är yogalärare och brinner för att utveckla verksamheten med fler drop in-klasser och kurser till våren.
En ny yogastudio har öppnat i Folkets hus i Bagarmossen.
– Vi vill att yogan ska vara tillgänglig för alla åldrar med både kurser och drop, berättar delägare Anneli Mahara om satsningen Yogarummet. 

Bakom satsningen på Yogarummet i Bagarmossen står delägarna Anneli Mahara och Joakim Sundqvist. De driver sedan tidigare Kroppsverkstan med gym, yoga och gruppträning i Hammarbyhöjden. Där har yogan växt snabbt och klasserna lockar också allt fler män.

– Vi har märkt på senare år att yoga drar mest folk. Vi har inte tillräckligt med tider i våra lokaler där för att möta upp det här behovet. Då bestämde vi att utöka och har letat lokal ganska länge. Till slut blev vi erbjudna att hyra lokaler i Folkets hus, berättar Anneli Mahara.

Yogarummet öppnade i mitten på november i Folkets hus i Bagarmossen. Då hade lokalerna renoverats grundligt och materialvalen följde yogans helhetstänk med giftfria väggfärger och naturmaterial i filtar och yogamattor. Anneli Mahara försäkrar att det nu inte syns ett spår efter den tidigare hyresgästen som huserat i lokalerna.

– Vi hyr polisens gamla lokal. Vi har gjort om helt och hållet och rivit ner en vägg. Vi har byggt en ny yogastudio och har satsat mycket för lokalerna var ganska slitna.

Anneli Mahara förklarar att verksamheten i Bagarmossen kommer vara en renodlad yogastudio, men att kunderna kan köpa till möjlighet att använda gymmet i Hammarbyhöjden. På Yogarummet erbjuds i höst sju drop in-klasser i veckan i hatha-, yin- och kundaliniyoga – utan tvång att följa en hel kurs. Till våren blir det fler yogapass, till exempel barn- och senioryoga.

Anneli Mahara, som själv är yogalärare, brinner för att utveckla verksamheten. Hon vill skapa en gemenskapskänsla där alla känner sig välkomna.

– Vi vill göra yogan tillgänglig och enkel. Man ska alltid kunna hitta ett pass under veckan.

Den 4 december har Yogarummet i Bagarmossen öppet hus med gratis prova på-klasser under dagen. Det är samma dag som Folkets hus har julmarknad.