ANNONS

Polis omringade misstänkt inbrottstjuv

Vinkel: Ta bild på en väg eller vägar som drabbats av villainbrott
Många inbrott i Österåker den senaste tiden.
Bostadsinbrotten fortsätter i Österåker. Under helgen anmäldes fyra inbrott i Margretelund och i går inträffade ytterligare ett, samt ett försök.
ANNONS

Inbrottstjuvar fortsätter att vara aktiva i Österåker. I lördags upptäcktes två inbrott på Vitfåravägen i Margretelund och dagen efter ytterligare två på Lavettvägen i samma område.

I går, onsdag (26/10) var det dags igen. Då omringade polisen en villa på Hagbyhöjden sedan husets larm utlösts. Via en kamera kopplad till ett vaktbolag hade man då kunnat se en man bryta sig in i huset, men han visade sig ha försvunnit när polisen kom. Trots att området genomsöktes med hund kunde ingen gripas.

Kort därefter samma dag, 9.50 på förmiddagen, var det dags igen, denna gång på Runöbacken. Där hörde en boende som var hemma mystiska ljud från ett fönster på baksidan. En man försvann snabbt från platsen när han insåg att han blivit upptäckt.

Enligt polisen rör det sig sannolikt om yrkesförbrytare utan koppling till Österåker. Eventuellt kan tjuven vid tillfället ha färdats på cykel.

Vid tre av fallen i Margretelund använde tjuvarna samma metod – de lyfte ut fönsterkassetter för att ta sig in i bostadshusen.

I flera fall har tjuvarna brutit sig in trots att villorna varit försedda med larm, i några fall kopplade till vaktbolag.

Polisens tekniker har säkrat sko– och verktygsspår och det finns även bilder på tjuvarna från övervakningskameror i några av husen.

Polisen tipsar husägare att spruta in silikon mellan fönsterkassetter och ram för att försvåra inbrott.

Totalt anmäldes 15 bostadsinbrott i Täby, Danderyd, Vallentuna och Österåker under den gångna helgen. I lokalpolisområdet var det bara Vaxholm som slapp objudna gäster.

ANNONS

 

 

ANNONS