Nya bränder i Vinterviken

Förkolnade rester återstår av en sittplats i Vinterviken.  
Förkolnade rester återstår av en sittplats i Vinterviken.  
Nya bränder har drabbat Vinterviken. Mellan den 4 och 6 december brann det på två ställen i kolonilottsföreningen.

– Det känns obehagligt, säger Hasan Durna, ordförande i föreningen.

Så sent som den 5 november i år brann en redskapsbod ned till grunden i koloniområdet, vilket Lokaltidningen Mitt i berättat om. Förra helgen var det dags igen. Vid 23.20 på fredagskvällen kom larm om anlagd brand i en tio kvadratmeter stor kolonibod.

– Det var förbipasserande som slog larm. Två stycken män mellan 15 och 20 år sågs springa från platsen, säger Peter Berggren, från Skärholmens lokalpolisområde.

Under kommande natt blossade, enligt kolonister, ytterligare en brand upp i samma område. Då eldhärjades både en sittplats och en verktygslåda. Samtidigt kom uppgifter om brand i en soptunna nära ett bostadshus.

Det har, som Lokaltidningen berättat, också brunnit flera gånger i den närliggande parkleken i Aspudden. Sista branden var den 28 november.

Nu undrar boende och verksamma i Vinterviken om bränderna har något samband.

– Det är bra att både medborgare och media flaggar för att det kan finnas ett mönster. Nu ska vi låta en brottsanalytiker titta på det, säger Peter Berggren.

Boende och verksamma i Vinterviken har haft ett gemensamt möte för att prata om det som hänt och komma igång med grannsamverkan.