Min lokala hjälte

Nya Brommaplan kan bli försenad

SL saknar pengar och kan behöva skjuta fram investeringar på gröna linjen och bussterminalen på Brommaplan.

Den nya överdäckade bussterminalen på Brommaplan kan bli försenad. SL saknar pengar och investeringarna i Bromma – den nya bussterminalen, en tvärspårbana mellan Brommaplan och Kista och upprustningen av gröna linjen mot Hässelby – kan därför försenas.

SL har bett kommunerna att skjuta till pengar. Men förslaget fick ett ljummet mottagande när det diskuterades vid landstingets trafiknämnd förra veckan. Enligt Sveriges Radio säger Sten Nordin (M), finansborgarråd i Stockholm, att kommunernas intresse för att skjuta till pengar är svalt.

Skulle bostäderna på Brommaplan bli klara innan SL hinner bygga ut och rusta upp kollektivtrafiken finns all anledning att oroa sig för en ännu värre trafiksituation.

Tjänstemannaförslaget ligger för beslut hos landstingets trafiknämnd och besked ska ges i maj. Innan dess är det svårt för Stockholms stad att kommentera hur det påverkar bostadsbyggarplanerna, menar stadsbyggnadsrådet Regina Kevius (M).

På stadsbyggnadskontoret säger man dock att det är önskvärt att de här projekten är synkroniserade så att bussar och tåg kan ta emot alla inflyttade människor.

Stadsdelsnämndens ordförande Jan Tigerström (M) anser att kollektivtrafik är den bästa lösningen för Brommas trafikkaos. I stadsdelsnämnden ligger just nu en mängd förslag om fler busslinjer och tvärförbindelser i väst.

– Men jag tror att SL hinner rusta klart innan bostäderna blir klara, säger han.

Jag tror att SL hinner rusta klart innan bostäderna blir klara.

Män stal kläder för 37 000 kronor

Bromma Blocks Tre unga män från Tensta och en man från Fagersta har dömts till ungdomsvård och ska betala skadestånd till en butik i Bromma, efter att ha stulit kläder för över 37 000 kronor.

Männen fångades på övervakningsfilm. På den kan man se hur de tar jackor och andra kläder och hastigt lämnar butiken genom en nödutgång. Två av männen har erkänt. De andra två förnekar att de överhuvudtaget varit på plats.

Stölderna inträffade i oktober förra året.