Nya Hässelby strand tar form

Västerort; utsikt från Triflyfen (byggkranen); Hässelby strand; Hässelby
Hässelby strand har fått ett nytt landmärke - det nya höghuset Mälarutsikten.
Förra veckan berättade Lokaltidningen Mitt i att Hemköp blev först att flytta in i det nya höghuset, kallat Mälarutsikten, i Hässelby strands centrum.
Men det är mer som är på gång i Hässelby strand innan upprustningen av centrum är klar.

Hemköp har flyttat in i nya lokaler och där butiken låg förut ska nya bostäder byggas. Den befintliga bygganden måste först rivas innan det nya huset, som enligt planerna ska inrymma 174 lägenheter på mellan 21 och 41 kvadratmeter, kan byggas.

LÄS MER: Hemköp först in i nya höghuset

Den som passerar Hässelby strand då och då vet hur det ser ut på Maltesholmstorget – det är byggkaos. Torget har under en längre tid använts som uppställningsplats för byggherren intill. Och Hässelby strandsborna får nog vänja sig – det kommer att ta ett bra tag innan torget kommer att få sin utlovade upprustning.
– Vi måste vänta tills Alm equity har byggt klart sitt sista hus. Det kommer ju vara tunga transporter i området och då vill vi göra det i efterhand, säger Linda Belfrage, projektledare på stadsbyggnadskontoret.
Torget beräknas få sin uppfräschning under våren 2018. I somras var stadsbyggnadskontoret här för att fråga invånarna själva vad de vill ha.
De vanligaste svaren på vad man helst skulle vilja göra eller ha på torget var torghandel, ett fik, sitta i solen och träffa kompisar.
Många svarade också att de vill ha en bankomat, en toalett, bättre belysning, blommor och grönt, konst och korvkiosk här.
Nu ska stadsbyggnadskontoret utforma ett förslag på upprustningen.
– Ingenting är klart förutom att det kommer att bli ett torg, säger Linda Belfrage.

Ett annat nytt inslag som är på gång är höghuset som just nu byggs på Strandliden. Läs mer om bygget här!