Nya hinder ska stoppa bilarna på Skeppsbron

Bilförare rekommenderas att undvika Skeppsbron helt under bygget. Den som ändå försöker kommer nu att tvingas vända vid Slussplan.
Bilförare rekommenderas att undvika Skeppsbron helt under bygget. Den som ändå försöker kommer nu att tvingas vända vid Slussplan.
Smitkörarna på Skeppsbron kommer snart att behöva bärgas från vägen.

På torsdag morgon ska nya hinder placeras ut som gör det omöjligt för bilar att passera under hela Slussens ombyggnad.

Den som ska passera Gamla stan med bil under ombyggnaden av Slussen ska köra på den västra sidan av ön och Munkbroleden.

Men Mitt i har tidigare berättat om problemet med de bilar som trotsar förbudet och i stället smitkör på Skeppsbron via Slussplan.

Men nu blir det stopp på fusket, i alla fall om man inte vill ringa en bärgningsbil.

På torsdag morgon kommer nämligen två så kallade spårviddshinder att placeras ut i vid Slussplan i båda körriktningarna. Hindren tillåter bussar att passera men den som försöker passera med en personbil kommer att fastna.

– Vi gör det helt enkelt för att säkerställa bussarnas framkomlighet. Det har varit en hel del smittrafik vi inte har kunnat skylta bort, säger Jenny Simonson som är kommunikatör på Slussenprojektet.

Skeppsbron före Slussplan kommer helt enkelt att bli en återvändsgränd och den som ändå kör in på vägen kommer att tvingas vända.

Kommer inte de bilar som missar att hindren är där och fastnar att ställa till det ännu mer i trafiken?

– Det är en risk och det kommer såklart att vara lite rörigt de första dagarna. Men vi har förstärkt upp med flaggvakter från torsdag morgon till tisdagen veckan efter, säger Jenny Simonson.

Varför får inte bilarna köra på Slussbron egentligen?

– Hela den här lösningen, som kommer att vara i tre år, är uppbyggd på att bussarna ska kunna åka enligt busstidtabellen. Om man blandar in bilar i den här mixen så kommer det inte att fungera. Det är väldigt många trafikslag som ska samsas på platsen.