ANNONS

Nya Kämpetorpsskolan ska rymma 1000 elever

Flygbild över området med den utbyggda Kämpetorpsskolan.
Flygbild över området med den utbyggda Kämpetorpsskolan.
På onsdag tar stadsbyggnadsnämnden beslut om utbyggnaden av Kämpetorpsskolan, som ska rymma 1 000 elever när den står klar.

– Vi vill att det här ska bli "skolan mitt i byn", säger skolborgarrådet Olle Burell (S).
ANNONS

Kämpetorpsskolan i Älvsjö ska enligt förslaget byggas ut till en F9-skola och öka med 700 elever om några år.

– Det är trångt i våra skolor, så det är jätteroligt att vi får fart på byggandet. Det här är en stor plan som rymmer både skola och en konceptbyggnad för förskoleverksamhet, säger skolborgarrådet Olle Burell.

Den nuvarande gymnastiksalen kommer inte att räcka till – och ska därför rivas. Eleverna ska i stället ha använda de två idrottshallar som planeras vid den nya idrottsplatsen, där det också kommer att finnas en 11-mannaplan.

– Vi öppnar även upp för föreningslivet så att de kan använda idrottshallarna på kvällarna. Det är viktigt att skolan och idrotten samarbetar och samutnyttjar byggnader och mark, säger Olle Burell.

I planen ingår även en ny matsal. Kämpetorpsskolan ritades av Paul Hedkvist och stod färdig 1952. Byggnaderna är grönklasssade och anses kulturhistoriskt intressanta. Förutom gymnastiksalen planeras dock även rivningar av en vaktmästarbostad och en klassrumsbyggnad för att få plats med skolans nya delar.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort - Liljeholmen Älvsjö Hägersten direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.