Två nya konstgräsplaner – på en vecka

Stadsdelsnämndens ordförande Kadir Kasirga (S) klippte invigningsbandet.
Stadsdelsnämndens ordförande Kadir Kasirga (S) klippte invigningsbandet.
I lördags invigdes Hässelby villastads nya konstgräsplan - nu är det dags för Vällingby att inviga sin nya plan med konstgräs.

Förra veckan rapporterade mitti.se om att den nya konstgräsplanen intill Riddersvikshallen skulle invigas. I lördags var representanter från staden på plats och invigde 7-mannaplanen tillsammans med Hässelby villastads skola.

Och i dag, torsdag, är det dags för stadsdelsområdets andra nya konstgräsplan att öppnas. Nu invigs 11-mannaplanen på Vällingby bollplan och Vällingbyskolans elever är på plats.

– Den nya konstgräsplanen är en i raden av de investeringar som vi gör för Hässelby-Vällingby. Så sent som i förra veckan invigdes den nya konstgräsplanen i Hässelby. Dessa två konstgräsplaner kommer vara betydelsefulla både för stadsdelens skolor  och för föreningslivet. Det stärker idrotten i hela Hässelby-Vällingby, säger Alexander Lindholm (S), ordförande i idrottsnämnden, i ett pressmeddelande.

Ny belysning och upprustade omklädningsrum

Tidigare låg en grusplan i stort behov av upprustning här. Det finns numera också en bana på 80 meter, en anläggning för längdhoppsyta och en spontanyta för bollsport intill planen. Dessutom har konstgräsplanen fått belysning och omklädningsbyggnaden har rustats upp.

– Det här är ett bra sätt att bekämpa ojämlikheterna i staden. Det är viktigt att våra barn och unga får goda förutsättningar att utöva idrott på lika villkor, säger Kadir Kasirga (S), ordförande i Hässelby-Vällingby stadsdelsnämnd.