ANNONS

Tre nya lekplatser invigs

Arkivbild.
Arkivbild.
Lagom till sommarlovet får barnen i Huddinge tre nya eller upprustade lekplatser att leka på i Segeltorp, Visättra och centrala Huddinge.
ANNONS

Nästa helg nyöppnar Rådsparken i centrala Huddinge, därefter följer en helt ny naturlekplats i Visättra och därefter en nyöppning av Tranparken i Segeltorp.

– Att skapa möjligheter för spontan lek och rörelse är ett av de bästa sätten att skapa förutsättningar för en bra hälsa hos våra barn och unga. Det finns forskning som visar att just lekplatser är den mest jämställda typen av anläggningar för spontan rörelse och idrott, säger Malin Danielsson (L), kommunalråd med ansvar för samhällsbyggnadsfrågor i ett uttalande.

I Rådsparken är det framför allt småbarnsleken som upprustats, men där finns också utegym, multisportanläggning och skatepool för de lite äldre. Officiell invigning där blir den 29 maj.

Därefter invigs en helt nybyggd naturlekplats i Visättra den 4 juni. Där är lekredskap och möblering framför allt byggda i trä och parken riktar sig till både mindre och större barn.

Och till sist är det nyinvigning av Tranparken intill Långsjön i Segeltorp den 12 juni. Lekplatsen har efter upprustningen fått temat ”den förhistoriska lekplatsen”, med områden som dinolandet, fossilhögen och djungeln. Lekplasten riktar sig till flera åldersgrupper och här kommer dessutom finnas en picknickyta, ett utegym och en mindre badplats.

– Visättra och Segeltorp har saknat mötesplatser där man kan mötas, umgås och leka. Ingen större allmän lekplats har funnits utan man har varit hänvisad till bostadsområdenas små lekplatser. Det har vi ändrat på nu, säger Malin Danielsson.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Huddinge direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.