ANNONS

Nya natur- och kulturstigar på g i Gustavsberg

Snart får Gustavsbergs hamn, Hästhagen och Höjdhagen varsin naturslinga där både Värmdöbor och turister kan lära sig mer om respektive område.
Snart får Gustavsbergs hamn, Hästhagen och Höjdhagen varsin naturslinga där både Värmdöbor och turister kan lära sig mer om respektive område.
Gustavsbergs hamn, Hästhagen och Höjdhagen. Alla är de platser som kommer att få varsin ny natur- och kulturslinga på mellan 2-3 kilometer.

– Att ta en promenad och samtidigt lära sig något om vår natur och kultur är få förunnat, säger Fredrik Sneibjerg (L), ordförande i kultur- och fritidsnämnden.
ANNONS

Ta en promenad och få information om Värmdö under tiden. Det är tanken för de tre nya natur- och kulturslingorna i kommunen. I hamnslingan kommer främst porslinstillverkningen, gravkullen och området kring Farsta slott att lyftas fram.

I Höjdhagen och Hästhagen ska den tidstypiska arkitekturen från orten visas. På alla slingor kommer innerskärgårdens typiska natur att markeras i informationsfoldern.

– Att ta en promenad och samtidigt lära sig något om vår natur och kultur är få förunnat. Men nu kommer vi att erbjuda inte bara våra egna invånare utan också tillresta besökare att promenera runt och njuta av vad vi kan erbjuda, säger Fredrik Sneibjerg (L), ordförande i Kultur- och fritidsnämnden.

Till hösten kommer foldrarna vara klara i ett första steg. Därefter ska informationsskyltar sättas upp längs de tre rundorna. Till det kommer en karta i hamnen.

Beslutet om slingorna har fattats över blockgränserna då Socialdemokraterna var de som la fram förslaget som Alliansen sedan har slutit upp bakom. Karin Aaseby (S), andre vice ordförande i kultur- och fritidsnämnden är nöjd med samarbetet, men har fler saker hon vill åstadkomma med rundorna.

– Vi vill att tjänsten digitaliseras framöver och självklart ska informationen också finnas på engelska, säger hon.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Värmdö direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.