ANNONS

Nya papperskorgar ska göra badplatserna mindre skräpiga

På Vårbybadet i Huddinge har man satt ut fler papperskorgar för att lättare kunna hålla rent.
På Vårbybadet i Huddinge har man satt ut fler papperskorgar för att lättare kunna hålla rent.
Drevvikens övergivna båtar som legat uppdragna på stranden ska få nya bryggor. Och lagom till skolavslutningen kommer fem av kommunens badplatser att vara upprustade och klara för sommaren.
ANNONS

Huddinge kommun satsar på att rusta upp sina badplatser. Inför säsongen 2016 ska fem av tolv tilltänkta badplatser vara upprustade.

– Det är i gång och vi påbörjar upprustningen av badplatserna denna vecka. Bland annat blir det nya cykelställ, papperskorgar och skyltar, berättar Malin Danielsson (L), kommunalråd med ansvar för samhällsbyggnadsfrågor.

Det finns klagomål på att det är skräpigt på badplatserna, är det något ni arbetar med?

– Dels så är det skräpigt för att det har saknats sopkärl helt på vissa badplatser, dels så är det för att det är för få på andra ställen. Vårbybadet är ett sådant bad där vi ofta får klagomål, det är därför ett av baden som vi nu ser till att det finns fler papperskorgar och även kärl för engångsgrillar så att dessa inte slängs i naturen. Det kan bli skräpigt snabbt och då är det bra om man felanmäler till kommunen, så att vi kan åka ut och tömma tidigare.

Kommunen räknar med att upprustningen kommer att ta två veckor och vara klar lagom till skolavslutningen. De bad som rustas upp är Badudden, Gömmarenbadet, Stortorpsbadet, Mörtviksbadet och Lännabadet.

Resterande sju badplatser kommer att rustas upp kommande somrar.

Flera av kommunens badplatser ligger vid Drevviken som länge haft problem med övergivna båtar som legat uppdragna på stranden. I vintras påbörjades arbetet med att hitta eventuella ägare.

– De båtarna som saknar ägare kommer att forslas bort av polisen. Men det visade sig också att flera hade ägare, men som saknade bryggplats och där det var för långt att dra dem upp till tomten. Därför har vi förslag att det ska det byggas sju nya bryggor i Drevviken nu, säger Malin Danielsson.

Den 26 maj ska ett informationsmöte hållas om de tilltänkta gemensamma båtbryggorna i Drevviken. Representanter från samhällsbyggnads- och naturvårdsavdelningen kommer då att presentera lämpliga platser för bryggorna.

ANNONS

– Redan befintliga båtföreningar och båtägare som vill starta ny förening kan då anmäla intresse för att hyra bryggorna, berätta Malin Danielsson.

Fakta

Så rustas badplatserna

Badudden, Gömmarenbadet, Stortorpsbadet, Mörtviksbadet och Lännabadet rustas upp under 2016.

Kommande somrar kommer turen till Vårbybadet, Flottsbrobadet, Sundby gård, Sjöängsbadet, Nybroviksbadet, Linatorpsbadet, Strandpiparbadet.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Huddinge direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.