Nya rekordpriser på bostadsrätter

På Kyrkogatan har det sålts flera bostäder, de flesta av dem med ett kvadratmeterpris runt 85 000 kronor. Foto: Agnes Stuber
På Kyrkogatan har det sålts flera bostäder, de flesta av dem med ett kvadratmeterpris runt 85 000 kronor. Foto: Agnes Stuber
Snittpriset per kvadratmeter på en bostadsrätt i Sundbyberg har nu sprängt 50 000-kronorsgränsen.

Det är färska siffror från Svensk Mäklarstatistik som visar att kvadratmeterpriset på en bostad i Sundbyberg det senaste året har ökat med 17 procent. Ökningen innebär att genomsnittspriset per kvadratmeter på en bostad i kommunen just nu ligger på 52 707 kronor. Bara Danderyd och Stockholm är dyrare i Stockholms län.

En som inte är förvånad är Ramin Jahangiri, som är mäklare för Fastighetsbyrån Sundbyberg.

– Det är bara att titta på vad Sundbyberg är i dag jämfört med för fem år sedan. Då var det bara en närförort, i dag är det en förlängning av innerstan, säger han.

Enligt Ramin Jahangiri är ungefär 70 procent av dem han förmedlat lägenheter till innerstadsbor som sitter på mindre tvåor eller ettor men är sugna på att byta upp sig till större.

– Problemet för dem är att om de vill byta upp sig där de bor i dag kostar det tio till femton miljoner. Det naturliga valet blir då Sundbyberg, vilket gör att vi ser att vi har spekulanter med större köpkraft i dag, säger han.

Josephine Kvist på Svenska Mäklarhuset konstaterar att de senaste årens utveckling av Sundbybergs stadskärna gör att fler känner att de har allt de behöver i Sundbyberg.

– Tidigare kunde man bo i Sundbyberg, nu upplever jag att det både går att bo och leva Sundbyberg. Nu finns här allt man behöver helt enkelt och man behöver inte längre åka in till Stockholm för att få del av det.

Genomsnittspriet per kvadratmeter för en bostad i hela Stockholms län ligger på 50 534 kronor.

Sundbyberg Det pågår vägarbeten längs närtrafikens rutt genom Sundbyberg. Detta gör att man under slutet av juli och hela augusti måste ringa och beställa 951:an för att få åka med. Bussen kör fortfarande enligt tidtabell, men man måste själv anmäla att man kommer att stiga på och var någonstans, en halvtimme före avgångstid.

Närtrafiken är till för alla men riktar sig främst till de som är äldre eller har svårt att röra sig.

Det är bara att titta på vad Sundbyberg är i dag jämfört med för fem år sedan.

Nu måste man beställa buss 951 på telefon