Min lokala hjälte

Nya simhallen får ­rekordmånga besök

Den nya simhallen har gjort succé bland Tyresöborna. Sedan invigningen i januari har över 100 000 personer besökt ­Tyresö aquarena.

När Tyresös nya simhall öppnade för allmänheten den 5 januari räknade man med 170 000 besökare under det första året. Den siffran tror nu Medley, som driver anläggningen, att de kommer att slå med råge. På bara sex månader har 114 692 personer hittat till simhallen. Det är fler än dubbelt så många som under samma period förra året.

– De fräscha och inbjudande lokalerna är en otrolig kontrast mot den gamla simhallen, vilket så klart lockar fler besökare. Men volymökningen beror också till stor del på att vi har en helt annan kapacitet nu. Vi har till exempel jättestora friskvårdslokaler som ger många besökare, säger Jonas Willbeck, platschef på Tyresö aquarena.

Många Tyresöbor har varit nyfikna på den nya anläggningen och har besökt simhallen av den anledningen. Men Jonas Willbeck tror ändå inte att de höga besökarsiffrorna är tillfälliga.

– Det är klart att många har kommit för att se den nya simhallen. Under januari hade vi 25 000 besökare och jag tror aldrig att vi har haft fler än 10 000–15 000 under en månad tidigare, men vi har ändå sett att de höga siffrorna håller i sig. Jag skulle bli förvånad om vi inte når över 200 000 besökare i år.

Vad innebär den nya simhallen för Tyresöborna?

– Jag tror att de ser väldigt positivt på att få en så här fin anläggning i sin kommun. Det finns ganska få simhallar av den här kvaliteten i Stockholmsområdet och vi kan se att många familjer kommer från grannkommunerna till Tyresö.

Allt har dock inte varit positivt under simhallens första halvår. Medley har redan fått in flera klagomål om att dusch- och bastu­utrymmena är för små, och att bygga ut dem kan vara svårt.

– Vi för en dialog med fastighetsägaren om vilka möjligheter som finns. Inom de befintliga väggarna finns ingen plats för ett större dusch­utrymme, så någon form av tillbyggnad skulle krävas i så fall, säger Jonas Willbeck.

Rutschkanan lockar unga besökare.

Fakta

Botten kan höjas och sänkas

Det här finns i simhallen:

Bassäng på 25 gånger 20 meter med åtta banor för tävling eller tio för motion.

Multibassäng på 16 gånger 7 meter med höj- och sänkbar botten och undervisningsdel.

Familjedelen har rutschkana, bubbelpool, strömvirvel och plasklandskap.

Gym med gruppträning och stationsträning.

Servering.