ANNONS

Nya småhus i Glömsta ska passa unga familjer

Så här tänker sig arkitekten de nya parhusen i Glömsta.
Så här tänker sig arkitekten de nya parhusen i Glömsta.
Moderna, ”kvadratsmarta” parhus i Glömsta ska nu locka unga barnfamiljer och singlar.

– Det finns en stor efter­frågan på mindre bostäder i Huddinge, ­säger Michel Fatehnia, projektledare.
ANNONS

Borevägen och Skarphedens väg i Glömsta ska nu bli ett attraktivt bostadsområde med nya bostadsrätter som ska ge en känsla av att bo i hus. Målgruppen är framför allt unga barnfamiljer och unga vuxna.

Bakom projektet står fastighetsutvecklingsbolaget Concent och Smart Living Stockholm AB. Totalt omfattar projektet nio bostäder fördelade på tre parhus samt tre mindre studiohus. Alla bostäder får en egen uteplats vid entrén och tillhörande trädgård, parkeringsplatser och förråd.

– Att bostadsmarknaden i Huddinge går för högtryck är välkänt men när det gäller små bostäder där man satsar på yteffektivitet och rimliga boendekostnader har efterfrågan varit utöver det vanliga, säger Michel Fatehnia.

På vilket sätt är husen kvadrat­smarta?

– De har en bra planlösning med tanke på storleken. Vi har valt att göra mindre hus för att de ska passa olika grupper som småbarnsfamiljer och ensamstående.

Vad menar ni med studiohus?

– Det är ett friliggande hus som kommer att ha en egen bilplats. Vi ser också över möjligheten att sätta upp ett trädäck. Det är i princip ett Attefallshus om 25 kvadratmeter.

Du nämnde rimliga boendekostnader.

– Vi diskuterar bland annat att för de mindre bostäderna ska avgiften kunna hamna under 1 000 kronor, så att man kan ha en boendekostnad på cirka 3 000 kronor, säger Michel Fatehnia.

ANNONS
Fakta

Inflyttning i Glömsta 2016

Projektet omfattar tre parhus om cirka 80 kvadratmeter respektive 140 kvadratmeter. Det blir också tre studiohus om 32 kvadratmeter inklusive loft.

Samtliga bostäder får egen uteplats vid entrén och tillhörande trädgård, parkeringsplats samt förråd.

Beräknad inflyttning är nästa år. Källa: Concent AB