ANNONS

Nyårsfirandet tvingas flytta när Slussen bygger om

Inget nyårsfirande i Slussen.
Inget nyårsfirande i Slussen.
Eftersom Slussen byggs om kommer nyårsfirandet att behöva flytta i år. Firandet kommer spridas ut – från Kungsträdgården ut mot både Skeppholmen och Gamla stan.
ANNONS

Eftersom att Slussen byggs om kommer det årliga nyårsfirandet av tvingas flytta. I år kommer firandet att ske vid Skeppsbron och Slottet, samt vid Blasieholmen och Skeppsholmen.

I år samarbetar Södermalms och Norrmalms förvaltningar med nyårsfirandet. För Norrmalms räkning får notan för firandet som högst uppgå till 200 000 kronor och för Södermalms nämnd 300 000 kronor.

I helgen beslöt Norrmalms stadsdelsnämnd hur firandet ska gå till.

Fyrverkerierna kommer att smälla av ovanför vattnet mellan Skeppsbron, Skeppsholmen och Gamla stan. Längre bort mot Blasieholmen kommer bli en fyrverkerifri zon. Ett uttalat mål är att minska det privata smällandet med fyrverkerier. Man skriver också att nyårsfirandet ska vara minst lika säkert som det varit tidigare år vid Slussen.

Man uppskattar att upp mot 60 000 människor kommer att ta del av fyrverkerierna i år. I förslaget skriver man att sedan starten av firandet 2008 har flest ungdomar firat, men nu har man sett att allt fler familjer och barn deltar.

Man kommer att sprida ut nyårsfirandet på flera platser, längs med vattnet vid Gamla stan, Skeppsholmen, Blasieholmen och Kungsträdgården, så att kollektivtrafiken flyter på bättre.

Fakta

Så ska trafiken påverkas

Under nyårskvällen kommer trafiken att spärras på följande platser mellan klockan 21 och 01:30: Kungsträdgården, Strömgatan, Hovslagargatan, Lejonbacken, Slottsbacken, Skeppsbron och den östra delen av Gamla stan.

Källa: Stockholms stad
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.