ANNONS

Nyårskaramell #2 förlorade hem efter brand

– Det här känns som en livsvinst, sa Roland efter beskedet om den nya lägenheten.
– Det här känns som en livsvinst, sa Roland efter beskedet om den nya lägenheten.
Årets andra nyårskaramell är en positiv nyhet, eller som Roland Isaksson uttryckte det "en livsvinst". Efter har blivit av med hemmet två gånger klev kommunen in och gav familjen en ny lägenhet.
ANNONS

Årets största nyhet blev en solskenshistoria, eller som Roland Isaksson uttryckte det ”en livsvinst”. Men det började nattsvart, på mindre än ett år förlorade familjen sitt hem två gånger om. När en lägenhet brandskadas har värden rätt att säga upp kontraktet.

– Det vet man inte förrän man själv drabbas. Jag trodde att det bara var om man misskött sig som man kunde hamna på gata, säger Roland Isaksson.

2016 brann förstördes familjen Isaksson lägenhet på Kavallerigatan i en brand. I början av 2017 fick de beskedet att lägenheten skulle säljas ut.

– När jag tittar tillbaka känns det inte ens som en mardröm, det känns som en hemsk film. Men det var vår familj det hände. Klarar man det här stålbadet, då klarar man vad som helst.

Men efter våra artiklar om familjen reagerade kommunen. De beslutade att göra ett undantag och ge familjen ett nytt hem.

ANNONS

– Jag vill rikta ett stort tack till alla som hjälpte mig., sa Roland efter beskedet.

Enligt en hundra år gammal lag hävs ett hyreskontrakt vid en brand. Men som Mitt i rapporterat ska regeringen nu se över lagen.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Upplands Väsby direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.