ANNONS

Nyårskaramell: En mardrömshöst för pendlarna

 Det har varit en stökig höst för pendlarna.
Det har varit en stökig höst för pendlarna.
Under helgerna har det varit lugnt och skönt i pendeltågstrafiken - men annat var det under hösten. Artiklarna om vagnsbrist, förseningar och indragna pendellinjer har varit många - och för dig som vill minnas tillbaka har vi samlat artiklarna här.
ANNONS

Redan i oktober var många pendlare less. Då hade de fått stå och trängas på korta tåg eftersom MTR inte fått ut tillräckligt många vagnar i trafik.

I december hade problemet inte blivit löst och Mitt i kunde konstatera att det varit en ovanligt trist pendlarhöst på grund av vagnsbristen men också olyckor och it-problem ställde till det och skapade förseningar och inställda tåg.

Trots löften om att allt skulle fungera bättre när nya tidtabellen släpptes blev den en besvikelse för Upplands-Broborna. En av de nya pendellinjerna kunde inte tas ut i trafik och flera morgonavgångar har ersatts med buss. Nya budet är att det ska funka efter nyår.

ANNONS

Vi har också kunnat följa debatten om skip stop – som fortsätter kritiseras efter införandet.

Nu återstår att se om pendlarna kommer att få en lugnare vår eller om problem kvarstår när alla jullediga återvänder från jobbet. Mitt i kommer naturligtvis fortsätta rapportera om pendeltågen, så glöm inte att besöka mitti.se/upplandsbro.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.