ANNONS

Nyårskaramell #2: Zubaids brev till ministern

Zubaid från Vallentuna fick avslag på sin asylansökan och skrev ett brev till minister.
Zubaid från Vallentuna fick avslag på sin asylansökan och skrev ett brev till minister.
Zubaid Wahid öde och kamp om att få stanna i Sverige engagerade ett helt samhälle. Hans brev till justitieministern Morgan Johansson var en av årets mest lästa artikel i Vallentuna.
ANNONS

Att fylla 18 är för många en befrielse att komma loss från barndomens bojor och stiga in i vuxenvärldens frihet. Men för många ensamkommande flyktingbarn är det tvärtom förenat med risk för utvisning.

I mars kunde vi läsa om Zubaid Wahid ifrån Afghanistan, som hade fått avslag på sin asylansökan, eftersom Migrationsverket bedömde att han var över 18 år. Han skrev ett brev till justitieministern och frågade vad poängen är att vara flitig i skolan och lära sig svenska när man ändå måste skickas tillbaka. Ministern svarade att alla barn har rätt till skolgång och tak över huvudet. Hans berättelse rörde hela Vallentuna till tårar.

Ett 30-tal läsare hörde av sig till tidningen och uttryckte sympatier för Zubaid . ”Nu sviks inte bara barnen utan även vi som trott på Sverige som ett humanitärt land”, löd en av kommentarerna.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.