ANNONS

Nyasfalterat vid Säby begravningsplats

Skrotbilar Säby begravningsplats
En av två skrotbilar som fortfarande var kvar på vägen upp mot begravningsplatsen.
På vägen upp mot Säby begravningsplats har det stått flera skrotbilar, vägen har varit sliten och full med potthål. När Mitt i var på besök i torsdags var vägen asfalterad men två bilar var fortfarande kvar.
ANNONS

Säby begravningsplats har varit en sorglig historia, enligt besökare. Vägen upp till begravningsplatsen har varit full av potthål, allmänt sliten och det har stått  flera skrotbilar längs vägen.

– Man ska sätta sig i bilen och åka dit. Du är ju redan ledsen då, och så möts man av en massa skrotbilar. Jag räknade till fyra eller fem skrotbilar i onsdags, säger Rönningebon Ingrid Danielsson i ett mejl till Mitt i.

Vägen upp till begravningsplatsen ägs av Stockholm vatten och avfall.  Salems församling har ett servitut för vägen och har underhållningsansvar.

– Vi har i samråd med Stockholm vatten asfalterat vägen upp mot begravningsplatsen, säger Salems kyrkoråds ordförande Kerstin Lines.

nyasfalterat Säby begravningsplats

Så blev den nyasfalterade vägen. Foto: Andreas Ekström

Den nylagda asfalten är bara ett steg, man måste också få bukt med skrotbilsproblemet.  För att få bort dem har Stockholm vatten tagit hjälp av parkeringsföretaget Q-park för att bötfälla.

ANNONS

– Vi vill inte ha bilarna där. Det har blivit som någon slags avlastningsyta för skrotbilar. Q-park kommer att bötfälla bilarna. När böterna inte betalas, bärgas de bort till slut, säger Gunnar Schön, enhetschef på Stockholm vatten.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Botkyrka Salem direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.